Fusie Radio Eenhoorn en Radio Stad Harlingen

Radio Eenhoorn en Radio Stad Harlingen gaan fuseren. Het wordt voor de twee lokale omroepen steeds moeilijker om zelfstandig het hoofd boven water te houden. Daarom gaat men nu samen; luisteraars kunnen een nieuwe naam bedenken.

“Beide omroepen verzorgen al dertig jaar programma’s voor de inwoners van hun gemeenten. Ze worden gerund door uitsluitend vrijwilligers, maar beide omroepen  vallen wel onder de mediawet. Doordat de eisen van overheidswege steeds uitgebreider en strenger worden en het luisteren kijkgedrag van de consument de laatste  jaren in rap tempo verandert, is het voor de relatief kleine lokale omroepen niet meer mogelijk in de toekomst aan deze eisen te voldoen,” zo laten beide besturen weten. Ze zien een samengaan als enige uitweg.
“Het besluit is voorgelegd aan de betrokken gemeentebesturen die hier positief tegenover staan,” zo laten beide weten. Het is de bedoeling dat de fusie in 2018 zijn  beslag krijgt. “Hiermee ontstaat een nieuwe omroep die onder één frequentie van uit twee studio’s gaat uitzenden. Hierdoor kunnen de vrijwilligers van uit hun eigen  vertrouwde omgeving blijven werken. De luisteraars zullen zo veel mogelijk hun vertrouwde programma’s op bestaande tijden kunnen blijven beluisteren. De  programmering zal worden uitgebreid zodat het aanbod nog aantrekkelijker wordt met in de toekomst dagelijks nieuws van uit de regio. De medewerkers zijn op de hoogte van de plannen en zijn positief en enthousiast over de nieuwe uitdaging. De besturen en diverse werkgroepen werken hard aan de integratie van beide omroepen.”
Nieuwe naam - De nieuwe omroep zal een nieuwe naam moeten krijgen die de lading dekt als lokale omroep van de gemeenten Waadhoeke en Harlingen. De inwoners wordt gevraagd een passende en aansprekende naam te bedenken.
Suggesties kunnen worden gestuurd naar tineke@tinekedeboer. nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de winnende inzending is een prijs beschikbaar.

Bildtse Post