Kunst en creativiteit op Rembrandtmarkt

1731-rembrandtmarkt-2017Zaterdag 5 augustus van 11.00 tot 17.00 uur vindt in St.-Annaparochie de Bildtse Rembrandtmarkt plaats; een gevarieerde markt vol creativiteit, kunst en activiteiten.

Rembrandt hield van mooie dingen. In de Gouden Eeuw was hij vaak te vinden op markten, zoekend naar bijzondere voorwerpen, snuisterijen, curiositeiten, prenten en geschriften.  Rembrandt hield ook van Saskia. In 1634 trouwde hij haar in het Bildtse dorp St.-Annaparochie. Op die bijzondere plek wordt ieder jaar een Bildtse Rembrandtmarkt gehouden met  tientallen kraampjes met een grote variatie aan kunst, boeken, curiosa.
En er is meer. Zo is er ’Kunst of Kitsch’: Heeft u een voorwerp waarvan u denkt ”is het nou kunst of kitsch?” In de  grote tent zijn deskundigen aanwezig die het op waarde taxeren. De Van Harenskerk, een bijzondere en historisch waardevolle kerk, is het middelpunt van de markt en kan van binnen  bekeken worden.
Heel St.-Anne is onderdeel van de Etalagewedstrijd: de winkel van St.-Annaparochie met de mooiste etalage verdient een prijs, nieuw dit jaar is de publieksprijs. Tevens is er de Verkiezing Bildtse Rembrandt 2017, alle inzendingen worden geëxposeerd en de jury kiest daaruit de meest geslaagde Bildtse Rembrandt. Ook is er muziek en zijn kunstenaars ’live’ aan het werk.

Bildtse Post