Lap-steel virtuoos Thomas Oliver bij SlikTones

1734-thomas-oliverNa singer/songwriter Noah Guthrie hebben de vrijwilligers van SlikTones in korte tijd een tweede topartiest weten te strikken; de Nieuw Zeelandse singer-songwriter Thomas Oliver. Op  vrijdag 8 september speelt hij in de Aerden Plaats op Ouwe-Syl.

Oliver wordt internationaal erkend als één van de beste Weissenborn lap-steel gitaristen ter wereld. In 2015 stond hij ook al in de intieme setting van de Julianakerk in Oudebildtzijl. Toen met zijn instrumentale album, nu met zijn eerste volledige solo album ”Floating In The Darkness”. Hierin neemt hij alle vocalen op zich en bezingt hij de liefde en verhaalt over zijn soms zwaarmoedige karakter.
Naast een enorm gitaartalent en een prachtige rauwe stem, beschikt de Nieuw-Zeelander ook over een onvervalste falsetto. Met dit muzikale pakket onder de leden heeft hij wereldwijd een fan schare opgebouwd. In eigen land wint hij prijs na prijs en op YouTube hebben meer dan 2 miljoen mensen zijn muziekvideo’s bekeken. Naast Oudebildtzijl staat dit jonge multi- talent ook in de Amsterdamse poptempel Paradiso en het Rotterdamse Luxor theater.
Met zijn eerlijke teksten, unieke gitaarspel en bijzondere stem weet Thomas Oliver iedereen stil te krijgen. Het is dan ook niet gek dat hij shows heeft gedaan met grote artiesten waaronder Eric Clapton, Joe Cocker, Xavier Rudd, Counting Crows, Fat Freddy’s Drop en Tom Jones. Met gebruik van moderne effectpedalen en ’looping stations’ weet hij in zijn eentje een enorme dynamiek te creëren die zonder twijfel opnieuw grote indruk op het publiek zal maken.
Het concert op vrijdag 8 september begint om 21.00 uur. De entree bedraagt € 17,50 (vvk € 15). Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bildtse Post