Stoom & Zeil: maritieme schilderijen van Fred Boom

1728-maritieme-schilderijen-fred-boomVrijdag werd op Oudebildtzijl de expositie Stoom & Zeil officieel geopend. Bij de Aerden Plaats hangen in de Julianakerk t/m 31 augustus een veertigtal  schilderijen, die zowel de oude zeil- en stoomvaart laten zien als ook hedendaagse schepen.

Het openingswoord werd gedaan door Auke Boom, broer van de schilder. Met mooie anekdotes vertelde Auke over de persoon, het werk en de passie van Fred.  Fred Boom, in 1938 in Zaandam geboren, begon zijn loopbaan in 1959 als machinist op de koopvaardij bij de KNSM. Na 11 jaar hield hij dat voor gezien en werkte hij aan de wal tot zijn pensioen in 1998. Het tekenen en schilderen van schepen, havenen zeegezichten doet hij al vanaf heel jonge leeftijd. Na zijn pensioen kreeg hij daar de volle tijd voor.
Inmiddels zijn het vele honderden schilderijen, de meeste in bezit van particulieren, rederijen en verschillende scheepvaartmusea. Veel werken zijn gebruikt voor boekomslagen en illustraties en werden in een aantal musea geëxposeerd. Bovendien zijn er vier boeken verschenen, waarin deze schilderijen met  schetsen en omschrijvingen voorkomen. De Aerden Plaats is open van 10.30 tot 16.30 uur, alle dagen behalve dinsdag.
Kijk voor meer informatie op www.aerdenplaats.nl

Bildtse Post