Aardappelweken tekent contract met Culturele Hoofdstad

Over één jaar, van 21 juni t/m 15 juli, zijn op het Bildt de Bildtse Aardappelweken 2018 met de titel ‘Potatoes Go Wild’. Stichting De Bildtse Aardappelweken heeft vorige week haar  handtekening gezet onder het contract met de stichting Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018. In het onderdeel ‘Stad en Platteland’-projecten is het project Potatoes go Wild  een officieel onderdeel van het LF 2018 hoofdprogramma.

Medewerkers van de Bildtse Aardappelweken werken achter de schermen hard aan de voorbereiding van het programma ‘Potatoes go Wild’ 2018, met speciale onderdelen als kunst- en akkerbouwtentoonstellingen in boerenschuren, een muziekvoorstelling bij Zwarte Haan en een gewassen- en demonstratieveld aan de Oudebildtdijk.
‘Poetic Potatoes’ - Op dit moment kunnen bezoekers al kennis maken met één van de onderdelen: de poëzie uitwisseling met Malta ‘Poetic Potatoes’. Malta is volgend jaar - naast Leeuwarden/ Fryslân - de tweede culturele hoofdstad van Europa 2018.
Vrijwilligers - Met de contractondertekening begint het uitwerken van de plannen en de daadwerkelijke uitvoering daarvan. De uitvoering wordt gedaan door vrijwilligers, die daarbij worden ondersteund door professionals. Potatoes go Wild zoekt nog vrijwilligers; belangstellenden kunnen zich melden via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Stickeractie - Vier sponsoren van het project in Noordwest-Fryslân beginnen een stickeractie om meer bekendheid te geven aan Potatoes go Wild en LF2018. Op de eigen bedrijfsauto’s en op de auto’s van bedrijven die nu al betrokken zijn bij Potatoes go Wild worden grote stickers met het beeldmerk van het project aangebracht. Bij meer belangstelling kan de actie uitgebreid worden tot alle (bedrijfs)auto’s in de regio.

Bildtse Post