Joop & Jessica en Lévi Weemoedt in de Oosthoek

Joop & Jessica en Lévi Weemoedt zijn op zondag 18 september als eersten te gast in Café de Oosthoek, waar de komende maanden weer een aantal optredens plaatsvindt  georganiseerd door Johannes Hoitsma.

Joop Visser en Jessica van Noord zijn oude bekenden in het café aan de Oudebildtdijk. Hun liedjes, waarin gezichtsbepalende types uit de maatschappij regelmatig flink op de hak worden genomen, vielen vorig jaar zo goed in de smaak dat organisator Hans Hoitsma het duo ook voor dit seizoen heef uitgenodigd.
Trad naast Joop & Jessica vorig jaar Wim Daniëls dezelfde zondagmiddag op, dit jaar is het de beurt aan de schrijver en dichter Lévi Weemoedt (pseudoniem van Isaäck Jacobus van Wijk). Na zijn studie Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden stond hij geruime als leraar Nederlands voor de klas in Vlaardingen. In 1977 debuteerde Weemoedt met ”Geduldig  lijden”. Zoals de Nacht van de Poëzie in 2015 bewees, is Weemoedt samen met streekgenoot Jules Deelder de meeste beproefde podiumtijger van de Nederlandse dichtkunst. Presentator/journalist Jan van Thiel is eveneens een oude bekende in Café de Oosthoek en leidt de optredens, die om 15.00 uur beginnen, in goede banen. Net als de optredende  gasten is ook hij een groot taalliefhebber.
Of zoals Joop & Jessica het zouden verwoorden: ”Het gaat om wat je samen bindt en niet om wat je scheidt”.
Nog dit jaar worden in het café van André en Tjitske Groeneveld in St.-Jacobiparochie optredens verwacht van JW Roy & Leon Verdonschot (14 oktober) en Anneke Douma (18 november).
Informatie over kaarten is verkrijgbaar via dhr. Hoitsma, tel. 06-13780424.

Bildtse Post