Lof voor Westhoek Búttendyks

1837-westhoek-búttendyks1Vier dagen lang was het groot feest in de Westhoek en St.-Jacob. De eerste editie van Westhoek Búttendyks bood een propvol programma en bracht honderden (oud-)Westhoeksters en Bilkerts bijeen. Hoogtepunt was openluchtspel ’Silte Liefde’, ondanks dat slecht weer vrijdag roet in het eten gooide.

’Op en top Bildtse’ Silte Liefde skittert búttendyks

1837-silte-liefde-2Oflopene donderdeg, saterdeg, sundeg en maandeg worde ’t prachtige teneelstik Silte Liefde fan skriifster Pita Machiela in ’t búttendyks bij de Westhoek opfoerd. Frijdegaven waar ’t sok min weer dat de foorstelling na de maandegaven ferset worre most. Maar de weergoaden trakteerden de mînsen de sundegavens op de meest ideale omstandigheden, want dat had ’n sacht, soel seumers karakter.

Bildt op ’t schild-12

1837-familiewapen-12-van-harenDe Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Open dag fusiepartners Ritmyk en Muzarthe

1837-ritmyk-en-muzartheRitmyk en Muzarthe houden op zaterdag 15 september een gezamenlijke open dag. Op de locaties in St.-Annaparochie, Franeker en Harlingen geven de docenten informatie over het les- en cursusaanbod in het nieuwe seizoen, dat in het teken zal staan van de fusie tussen de beide centra voor muziek-, kunst- en cultuuronderwijs.

Bildt op ’t schild-11

1836-familiewapen-11-fogelDe Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Pieta Machiela aan de vooravond van haar openluchtspel ’Silte Liefde’

1836-silte-liefde’’t Geluk fan ’n akteur die’t ’t snapt; dat is ainefel’ - Afgelopen donderdag ging tijdens Westhoek Búttendyks het Bildtse openluchtspel ’Silte Liefde’ in première. Stjabuurtster Pieta Machiela regisseert én schreef het stuk, over de liefde tussen twee mensen en de liefde voor je geboortegrond. Decor is het  schitterende buitendijkse Bildtse land.

Vijf bands op festival Waadrock St.-Annaparochie

Op 8 september wordt op het plein voor het voormalige gemeentehuis in St.-Annaparochie weer het Waadrock-festival gehouden. Vijf bands zullen het podium bestijgen.

Bildt op ’t schild-10

1835-familiewapen-10-EckringaDe Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Bildts boeky fan Nijntje: ’Bep en pake Pluis’

1835-bildts-boeky-van-nijntje’Bep en pake Pluis’. Soa hyt ’t Bildtse boeky fan Nijntje, dat eand deuze maand ferskynt. ’t Is foor ’t eerst dat ’t bekinde knyntsy fan Dick Bruna in ’t Bildts ferskynt.

Laatste zaterdag expositie ’Pelgrimeren in het Licht’

1835-pelgrimeren-in-het-lichtZaterdagmiddag 1 september is de zomerexpositie ’Pelgrimeren in het Licht van de Melkweg’ voor het laatst te zien in de Groate Kerk in St.- Jacobiparochie.

Bildtse Post