Bildt op ’t schild-54

 

1928-familiewapen-54-oemDe Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Bildt op ’t schild-53

1927-familiewapen-53-huberDe Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Ivo de Wijs brengt eerbetoon aan Drs. P.

1927-ivo-de-wijsIvo de Wijs doet een eerbetoon aan Drs. P. in de Groate Kerk in St.-Jacobiparochie op zondagmiddag 7 juli van 15.00 tot 17.00 uur. Drs. P. zou dit jaar honderd  jaar zijn geworden. Ter ere van dit feit brengt De Wijs een ode aan het werk van de in Zwitserland geboren liedjesschrijver Heinz Polzer.

Project Rembrandt met Iris Frederix op ’t Bildt

1927-iris-frederixZaterdag 3 augustus vindt de Bildtse Rembrandtmarkt weer plaats rondom de Van Harenskerk in St.-Annaparochie, op de plek waar Rembrandt met zijn  grote liefde Saskia trouwde. Iris Frederix van het bekende tv-programma Project Rembrandt komt langs voor een heuse schilderwedstrijd.

Volop muziek bij Seewyn Kunsteducatie

1926-seewyn-kunsteducatieOp zaterdagmiddag 22 juni organiseerde Seewyn Kunsteducatie in St.-Annaparochie, Harlingen en Franeker een gezellige en informatieve  Instrumentenparade.

Bildt op ’t schild-52

1926-familiewapen-52-beuckelaerDe Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Burgemeester Waanders op bezoek bij Aerden Plaats en Vrouwbuurtstermolen

1926-waanders-bezoekt-aerden-plaats-en-vrouwbuurtstermolen-2Vrijdagmiddag 21 juni heeft burgemeester Marga Waanders een kennismakingsbezoek gebracht aan de Vrouwbuurtstermolen en de Aerden Plaats. Het Stichtingsbestuur van de Vrouwbuurtstermolen had gereageerd op een oproep van haar in de Bildtse Post aan inwoners, bedrijven en instanties etc. in  Waadhoeke om haar uit te nodigen voor een nadere kennismaking.

Bildt op ’t schild-51

1925-familiewapen-51-bergsmaDe Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Natte, mooie Midseumer Môlnkoier

1925-midseumer-môlnkoierHet weer zorgde voor flink wat minder deelnemers dan vorig jaar, maar zij die de Midseumer Môlnkoier wel liepen maalden daar niet om en hadden een prachtige dag.

Eerste Zomerfair in ’t Beerdhuus St.-Jacob

Op zaterdag 29 juni bruist het nieuwe multifunctioneel centrum ’t Beerdhuus in St.- Jacobiparochie van de activiteiten tijdens de Zomerfair 2019. Liefst 25 standhouders presenteren van 10.00 tot 16.00 uur binnen en buiten het gebouw hun koopwaar en of activiteiten.

Bildtse Post