Gemeente Waadhoeke presenteert nieuw logo

1738-logo-gemeente-waadhoekeVerbinding en samenwerken’. Dat is volgens de nieuwe gemeente het motto van Waadhoeke. De gemeente in oprichting presenteerde vorige week het nieuwe logo en huisstijl.

Ulbe haalt 1000 euro op voor Sint-Maarten

1738-marrit-de-vries-en-janna-marije-hoekstraOrkaan Irma heeft een verwoestend effect gehad: op Sint-Maarten, Saba en Sint- Eustatius is de schade enorm. Csg Ulbe van Houten kwam vorige week in   actie, en haalde op één dag liefst € 1000 op.

Wolkbreuk zorgt voor overlast in Bildtse dorpen

1737-wateroverlast-hollandse-straat-1De wolkbreuk die maandagavond over Noordwest-Fryslân trok heeft op het Bildt voor de nodige overlast gezorgd. Enkele winkels in St.-Anna liepen vol water, en de brandweer moest op meerdere plekken water wegpompen.

Archery Tag bij intro De Foorakker

1737-archery-tag-bij-intro-de-foorakkerOp woensdagmiddag 6 september was het dan zo ver: na een lange vakantie begon de introductie van De Foorakker. Klas 4 begon met een doelgerichte workshop Archery Tag. Zij  gaan immers straks examen doen.

Hoogste cijfers voor Bildtse scholieren

1737-hoogste-cijfers-voor-bildtse-scholierenDe middelbare scholieren uit de gemeente het Bildt scoren gemiddeld de hoogste cijfers van heel Fryslân. De afgelopen vijf jaar haalden scholieren hier een 6,753.

Zonnige oogst

1736-aardappeloogst-op-het-bildtDe aardappeloogst op het Bildt is in volle gang, zoals hier bij de Oudebildtdijk. Door een qua weer (af en toe een bui(tje) en veel zon) gunstige zomer zit er een mooie opbrengst in dit jaar.

Werk aan veilige weg door Minnertsga

1736-familie-sinnemaDoorgaande weg tot 20 oktober dicht - Provincie Fryslân pakt samen met de gemeente het Bildt de provinciale weg door Minnertsga aan. De weg wordt veiliger gemaakt, het asfalt wordt vervangen en er komt een pleintje midden in het dorp. De werkzaamheden starten op 11 september en duren tot en met november dit jaar.

Gratis je fitheid testen in St.-Anne

De buurtsportcoaches van het Bildt en Menameradiel organiseren op 12 september in de Nationale Sportweek een fittest voor de inwoners op het Bildt.

Smeding’s FRSH Matters wordt sponsor van schaatsploeg Team FrySk

1735-schaatsers-team-frysk-in-de-keukenSinds vrijdag 25 augustus is FRSH Matters van Smeding Groenten en Fruit officieel de nieuwe sponsor van Team FrySk. Beide partijen delen een passie voor sporten en gezonde voeding. FRSH Matters is een merk van het Friese familiebedrijf Smeding Groenten en Fruit.

Plaquette onthuld voor Martijn Rosier

1735-plaquette-martijn-rosierTien jaar nadat Stannebuurtster Martijn Rosier om het leven kwam op missie in Afghanistan, is zaterdag in het Geniemuseum in Vught een monument ter nagedachtenis aan hem onthuld. Familie en vrienden waren bij de onthulling.

Bildtse Post