Norovirus op z’n retour; zestig mensen getroffen

1803-norovirus-in-zorgcentrum-beuckelaerBij zorgcentrum het Bildt is het al een week alle hens aan dek. Woensdagavond werd in Beuckelaer de eerste bewoner ziek, donderdag waren het er 14 en vrijdag al meer dan 20. Het norovirus heeft flink huisgehouden in het seniorencentrum. Op het hoogtepunt waren 39 bewoners en 22 personeelsleden ziek. Het virus is op z’n retour, maar tot zeker komende maandag blijven alle noodmaatregelen van kracht.

’Wij kunnen in Waadhoeke een ’wij-gevoel’ creëren’

1803-burgemeesters-hayo-apotheker-en-roel-sluiterGroninger Apotheker voelt zich thuis - Waadhoeke heeft alles in zich om van Noordwest-Fryslân een sterke regio te maken. Dat zei Hayo Apotheker donderdag  tijdens de nieuwjaarsreceptie van de nieuwe gemeente in Franeker. De burgemeester voelt zich hier thuis door de overeenkomsten met zijn geboortegrond, Noord-Groningen. ’Zwarte Haan is net Noordpolderzijl’.

Initiatief voor plasticvrije zeedijk

1803-initiatief-voor-plasticvrije-zeedijk’Doe mee, verlos de zee’. Dat is het motto bij een grote, witte afvalzak die is opgehangen aan een hek bij de toegang tot de zeedijk. En wel door Dita Onnes en Willem de Bock. Zij bewonen de Waddenhoeve, die op een steenworp afstand van die plek ligt.

CDA: ’Gratis wifi voor bewoners Waadhoeke’

CDA Waadhoeke wil dat de nieuwe gemeente gratis wifi gaat faciliteren voor haar inwoners. Het Europees Parlement heeft hier onlangs geld voor vrijgemaakt, en volgens CDA-raadslid Jochem Jan Zijlstra moet Waadhoeke hier aan meedoen.

Olaf uit Ouwe-Syl is de eerste Waadhoekebaby

1803-eerste-waadhoekebabyOlaf Kwapisiewicz is de eerste baby die is geboren in de nieuwe gemeente Waadhoeke. Olaf kwam op zondag 7 januari rond 10.00 uur ter wereld. Vader Pawel  Radomir deed vorige week aangifte van de geboorte van de jongen in het gemeentehuis van Waadhoeke in Franeker.

Waadhoeke is op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Vrijwilligerscentrale Waadhoeke is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om mensen in de regio te helpen.

Norovirus in Beuckelaer; zeker 30 mensen getroffen

In zorgcentrum het Bildt in St.-Annaparochie is het norovirus uitgebroken. Het zeer besmettelijke virus heeft al zeker 20 mensen in het bejaardencentrum getroffen; ook zijn zo’n 10 personeelsleden ziek geworden. Het gebouw wordt zo goed als mogelijk afgesloten van de buitenwereld; op personeel na vraagt men familie om op afstand te blijven.

‘Met Bildtse groetnis’-palen eindigen op de Dwinger

1802-met-bildtse-groetnis-palen-op-vuilstortSic transit gloria mundi. Zo vergaat de schoonheid van de wereld: op het terrein van de voormalige Dwinger langs de Blikfaart liggen drie verweerde ‘Met Bildtse Groetnis’-palen. Hun werk zit er op, bestemming onbekend. Een korte geschiedenis van de palen die ‘Met Bildtse groetnis’ misschien wel de beroemdste Bildtse  leus maakten.

Keizer (CDA) en Ferwerda (FNP) fractievoorzitter

Nog vier raadsleden en wethouder Tol worden benoemd - Leendert Ferwerda en Esther Keizer worden in de nieuwe gemeenteraad van Waadhoeke fractievoorzitter van hun partij. Ferwerda gaat de FNPfractie leiden, Keizer zit het CDA voor.

Zwart schaap gestolen uit stal familie Werkhoven

Bij de familie Werkhoven is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwart schaap uit de stal verdwenen. Afke Werkhoven gaat er vanuit dat het beestje gestolen is. Bij  de ingang van hun oprit lag een plas bloed. De politie doet onderzoek.

Bildtse Post