Jubilerende Bútsoekers verbreden horizon met een nieuwe naam

1803-de-bútsoekersSânman & Sikke speciale gasten op feestje van ’Waadhoekekoor’- De Bútsoekers bestaan 15 jaar. Het koor viert dat op 28 januari in Ons Huis in St.-Annaparochie met een feestelijk concert. Maar dat is niet alles: de zangclub gaat ook verder als ’Waadhoekekoor de Bútsoekers’. ”Wij wille ôns ferbrede, over grînzen hine kike.”

Openlucht-mezyktheater ‘Silte Liefde’ op festifal Westhoekbúttendyks

De plannen rond Westhoekbúttendyks op 6, 7, 8 en 9 septimber nimme starigan faste forms an. ’t Weekeand wort opend met ’t openlucht-mezyktheaterstik ‘Silte Liefde’, skreven deur Pieta Machiela. Hieronder ’n oversicht fan wat d’r allegaar te gebeuren staat.

Fusie Radio Eenhoorn en Radio Stad Harlingen

Radio Eenhoorn en Radio Stad Harlingen gaan fuseren. Het wordt voor de twee lokale omroepen steeds moeilijker om zelfstandig het hoofd boven water te houden. Daarom gaat men nu samen; luisteraars kunnen een nieuwe naam bedenken.

Verplaatst...

De artikels 'Cultuur' tot 1 mei 2017 zijn verplaatst naar het archief.

Bilkerts lopende ’t Bildt út

1801-bilkerts-lopende-t-bildt-útEnkele honderden Bilkerts deden zaterdag mee aan de nieuwste Lucht Licht Land-editie: Lopende ‘t Bildt út.

Gemeente draagt doek Elings over aan zwembad

1801-gemeente-geeft-schilderij-elings-aan-bildtse-slagGemeente het Bildt heeft tussen Kerst en Oud & Nieuw een mooi schilderij uit de eigen inboedel nog een nieuw thuis kunnen geven.Het doek, met daarop het voormalige openluchtzwembad De Skelp, werd op 27 december in bruikleen gegeven aan sportcentrum De Bildtse Slag.

Speciale editie Bildtse Post

’t Bildt, ant kikes! - Eind volgende week verschijnt er een speciale editie van de Bildtse post.
Deze zal huis-aan-huis in de gemeente het Bildt worden verspreid

Samenzang in de Bildtse Slag

Op zaterdag 16 december om 19.30 uur kunt u weer genieten van een sfeervolle en gezellige kerstsamenzang in St.-Annaparochie. Al 29 jaar wordt er in de  Bildtse Slag een kerstsamenzang gehouden. Een warme traditie waar veel bezoekers op af komen.

gemeentehuis ’t Bildt leeggeruimd

1750-leegruimen-gemeentehuis-0Een paar uur na de officiële oplevering van het nieuwe gemeentehuis van Waadhoeke, is Douwe Zwart op het gemeentehuis in St.-Annaparochie bezig de afdracht van bijzondere kunst en objecten in goede banen te leiden. Beuckelaer, de Van Harenskerk en de Aerden Plaats nemen een deel van de inboedel in bruikleen over.

Raad stelt streeknaam en plan Mooie Palen vast

’’t Kin niet mooier as deuze leste fergadering’ - De streeknaam ’t Bildt werd vastgelegd, er komen tien ’Mooie Palen’ langs de Bildtse grenzen te staan en de nieuwe bestemming van het gemeentehuis werd lof toegezwaaid. Een eensgezinde raad nam donderdag tijdens de allerlaatste besluitvormende vergadering van gemeente het Bildt (1505-2017) enkele besluiten ”voor de eeuwigheid”.

Bildtse Post